Islamic Relief på MR-dagarna: Trygghet i förorten och religionens roll för global utveckling

Den 19-21 april 2021 pågår det stora civilsamhällesforumet Mänskliga Rättighetsdagarna. Hela programmet sänds online och Islamic Relief medverkar med två seminarier och en digital monter. Här kan du läsa om vårt innehåll under MR-dagarna.

Trygghet och rättigheter – på ungas villkor

Fler poliser och kameror – eller starkare inkludering, dialog och lokal förankring av beslut? Temat på MR-dagarna i april 2021 är ”Mänskliga rättigheter – en fråga om var du bor?” och på Islamic Relief tar vi oss an detta tema genom att diskutera trygghet och inkludering av unga i svenska förorter. Vi fokuserar på Järvaområdet i nordvästra Stockholm men gör även nedslag i Malmö och Umeå.

Samtalet leds av Islamic Reliefs eventkoordinator, Järvaprofilen och författaren Melody Farshin. Melody Farshin gästas av Ragia Abdullahi, som på olika sätt arbetat med ungas inkludering, och Sakariya Hirsi, en av initiativtagarna till kampanjen Kollektiv Sorg som arbetar mot gatuvåld.

Melody Farshin, Ragia Abdullahi och Sakariya Hirsi
Melody Farshin, Ragia Abdullahi och Sakariya Hirsi

Samtalet kretsar kring Sakariya Hirs

 

is och Ragia Abdullahis upplevelse av inkludering och vad som gör dem trygga respektive otrygga. Och inte minst: de delar med sig av sina bästa tips till politiker och tjänstemän som vill skapa tryggare närområden!

Var: På MR-dagarnas onlineplattform, mer info via denna länk.

När: Tisdag 20 april 10.30-11.30.

Pris: För att ta del av detta seminarium behöver man biljett till MR-dagarna. Detta kostar 145 kronor för ungdomar, studenter och arbetslösa, 450 kronor för övriga privatpersoner och 1 300 kronor för företag och myndigheter. Mer info och biljettbokning finns här.

Här på Islamic Relief Sveriges Youtubekanal kan du se seminariet i efterhand: 

Vad är mervärdet med trosbaserade biståndsorganisationer?

Islamic Reliefs medie- och påverkanschef Amira Malik Miller medverkar i ett samtal med Petter Jakobsson, rådgivare inom mission, religion och utveckling på Svenska Missionsrådet. Temat är ”Varför måste vi kunna något om religion i utvecklingsarbete?”. Här diskuterar Amira Malik Miller och Petter Jakobsson trosbaserade aktörers mervärde och förmåga att nå ut i kontexter och till målgrupper som andra aktörer kan ha svårt att nå.

Var: På MR-dagarnas onlineplattform. Mer info om programpunkten finns via denna länk. För att lyssna måste man registrera sig vilket man gör via denna länk. 

När: Onsdag 21 april 2021 14:00 – 14:30.

Pris: Kostnadsfritt, men kräver registrering, se ovan.

Besök vår digitala monter och prata med oss!

Islamic Relief kommer att ha en digital monter på MR-dagarna. Där kan ni se filmer från insatser i fält, läsa aktuella rapporter om vårt arbete och chatta med oss som jobbar på Islamic Relief.

Var: På MR-dagarnas onlineplattform via denna länk. 

När: Hela MR-dagarna den 19-21 april.

Pris: Kostnadsfritt.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.