Islamic Relief varnar för att den redan allvarliga humanitära situationen förvärras

Islamic Relief varnar för att den redan allvarliga humanitära situationen i Gaza håller på att förvärras, då den hårt drabbade civilbefolkningen återigen utsätts för omfattande luftangrepp.

Palestinska hälsovårdsmyndigheter har rapporterat att mer än 700 palestinier har dött samtidigt som den israeliska myndigheten har registrerat mer än 800 dödsfall.

Vi på Islamic Relief är bestörta över de senaste rapporterna om dödsfall och våld, och fortsätter att starkt fördöma allt våld mot civila. Vi vädjar till alla parter att visa återhållsamhet för att undvika ytterligare civila offer.

I Gazaremsan har luftangreppen tvingat över 123,00 0 människor på flykt från sina hem. Gazaborna har sökt skydd i ett dussintal skolor på Gazaremsan. Flera hundra tusen människor är nu i behov av mat och andra grundläggande överlevnadsartiklar.

0U2A9337 

Humanitär mardröm i Gaza

Årtionden av ockupation, blockad och återkommande konflikter har skapat en humanitär mardröm i Gaza. De flesta människor har inte tillräckligt med mat, 90 procent av det tillgängliga vattnet är inte användbart för allmän konsumtion, och trauman från blockaden och isoleringen har skapat en social och mental påfrestning för vuxna och barn.

En stor del av befolkningen är beroende av bistånd från humanitära organisationer som Islamic Relief, för att överleva. Flera rapporter visar att Gazas hälso-och sjukvårdssystem är särskilt utsatt på grund av överbelastning och dåligt utrustade vårdinrättningar som har svårt att möta de ökade behoven. Även sjukvårdsystemet på Gaza är beroende av stöd från humanitära organisationer som Islamic Relief.

Vi på Islamic Relief står redo att möta den senaste upptrappningen av luftangreppen mot civilbefolkningen på Gaza. Tillsammans med våra lokala partners förbereder vi distribuering av medicinsk utrustning och överlevandsartiklar. 

 

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.