VINTERN ÄR EN VACKER ÅRSTID, MEN FÖR VEM?

Varm choklad, nygräddade bullar och mysiga hemmakvällar. Den romantiska bilden av vintern är djupt rotad i vår kultur, och många ser fram emot det första snötäcket på träden.

Samtidigt kan växlingen av årstider vara en utmaning, särskilt för de mest utsatta i samhället. I takt med att energi- och livsmedelspriser skjuter i höjden har allt fler människor tvingats in i fattigdom.
 
I slutet av 2022 uppskattar FN att ytterligare 75 miljoner människor kommer att ha hamnat i fattigdom sedan pandemins början. Det totala antalet människor som lever i extrem fattigdom beräknas uppgå till 800 miljoner!
 
För dessa människor är sjunkande temperaturer och vinterns hårda väder en kamp för överlevnad: en kamp för att sätta mat på bordet, en kamp för att hålla sig varm, en kamp för att hålla sig säker och en kamp för att leva ett värdigt liv.
 
Men det finns hopp.

 

VI ERSÄTTER KYLA MED VÄRME

När du donerar till Islamic Reliefs vinterkampanj så är du med och hjälper människor i nöd över hela världen.
 
Förra året, tack vare din generösa gåva, kunde vi leverera vinterpaket till mer än 435 000 personer i 17 länder. Paketen innehåller överlevnadsartiklar som varma kläder, filtar och element.

Fler människor än tidigare är i desperat behov denna vinter. Våra kollegor och volontärer är fast beslutna att nå ännu fler individer, och vi skalar därför upp våra insatser i år!
 
Hjälp utsatta familjer att överleva årstiden: donera generöst till vår vinterkampanj. Du kan rädda liv!

 

DIN VÄRME I SIFFROR

72,000 VINTERPAKET

Dessa innehåller bland annat filtar, element och vinterkläder.

VI NÅR 455,000 MÄNNISKOR

Vår kapacitet och erfarenhet gör att vi kan nå fler än tidigare och värma fler händer.

NÄRVARO I 17 LÄNDER

Våra insatser sker i Asien, Afrika & Europa. Vi hjälper befolkningen i bland annat Afghanistan, Albanien, Bangladesh, Bosnien, Kosovo, Libanon, Nepal, Pakistan, Palestina (Gaza) Syrien & Jemen ges möjlighet att överleva vintern!

Vanliga frågor

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.