Kampen att överleva vinterkylan: Islamic Relief stöttar de mest utsatta under vintermånaderna   

Islamic Reliefs nationella avdelning arbetar med att stötta socialt utsatta människor i Sverige. Det dagliga arbetet går ut på att förbättra vardagslivet och levnadsvillkoren för särskilt marginaliserade grupper: de personer och familjer som lever utanför sociala skyddsnät och i osäker ekonomisk situation. 

Stödverksamheten Medkänsla har sedan flera år sin mötesplats i Medborgarplatsen. Verksamheten når främst ut till nyanlända, asylsökande, bostadslösa och ekonomiskt utsatta familjer. Läs mer om vilken stödverksamhet vi erbjuder här. 

På mötesplatsen Medkänsla delar Islamic Relief ut mat i form av soppkök samt matpaket under hela året. Därtill bistås även med kläder, hygienartiklar och barnartiklar året runt.  

Under vintermånaderna, från december till mars, är behovet av både matpaket, varma måltider och vinterkläder till både barn och vuxna extra stort. Under förra vinterprojektet, från december 2021 till och med mars 2022, delades 1346 vinterplagg ut. 

När vinternätterna är som kyligast anordnar Medkänsla möjlighet till övernattning, för att människor ska slippa sova utomhus, på bänkar eller under broar i vinterkylan.  

Islamic Relief erbjuder även stöd i myndighetskontakter och rådgivningsverksamhet i juridiska frågor, två gånger i veckan på Medkänsla. Stödet används flitigt av asylsökande, kvotflyktingar, nyanlända, svagt etablerade personer, arbetssökande och tredjelandsmedborgare.

MicrosoftTeams image 21 1
Här förbereder en medarbetare på Islamic Relief inför dagens matutdelning.
MicrosoftTeams image 22
Under lunchtimmen delas varm soppa och bröd ut till dem behövande i vinterkylan.
MicrosoftTeams image 20
Islamic Relief gör det bästa för att möta de ökande behoven när utsatta grupper inte längre har råd med det mest nödvändiga. På bilden delas en lunchmåltid ut.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.