Mobila mötesplatser – Asylsökande

Sverige är ett av de länder i Europa som tar emot flest asylsökande. Men när man väl beviljats uppehållstillstånd kan det ta lång tid att påbörja sin etablering i samhället. I slutet av september 2017 startades därför projektet mobila mötesplatser. Med mobila mötesplatser vill Islamic Relief Sverige skapa en meningsfull verksamhet som ska stärka individen i asylprocessen samt ge verktyg som på lång sikt stärker och underlättar etableringen.

Är du asylsökande och i behov av information om hur myndigheter, skola, socialtjänst, arbetsmarknad och sjukvård fungerar i Sverige? Då ska du besöka Islamic Reliefs buss som kommer till ditt bostadsområde under 2017-2018. Du kan möta oss i Hallunda, Norsborg, Alby, Fittja, Vårberg, Skärholmen. I Södertälje stannar vi i Ronna, Gneta, Lina, och Hovsjö och i Järfälla kan du möta oss i Jakobsberg.

Vi bjuder på fika under träffarna som äger rum på bussen. Vi stödjer dig med att hitta rätt i samhället. Vill du veta mer, så är du välkommen att kontakta oss på: nationella@islamic-relief.se

Hoppas vi ses!

 

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.