Pågående kriser

Libanon

I augusti förra året nåddes vi av videomaterial som visade ögonblicket då en lagerlokal exploderade och skickade en enorm chockvåg över staden som krossade fönster, skakade byggnader och förstörde hem. Uppskattningsvis har 300 000 personer lämnats hemlösa.

Stöd detta ändamål

Ekonomisk kris och pandemi påverkar miljontals människor i landet. Efter explosionen i Beiruts hamn ökade utsattheten, och Islamic Reliefs jobbar hårt för att säkra inkomstkällor, reparera bostäder och leverera nödhjälp.

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Explosionen och chockvågorna hördes och kändes så långt bort som Cypern – mer än 200 km från Beirut. Förstörelsen av Beiruts hamn skadar landet ytterligare då majoriteten av all import skett via denna hamn.

 

Nidal Ali, landsdirektör för Islamic Relief Libanon säger:

”Islamic Relief har redan börjat agera – vi tittar på att tillhandahålla dricksvatten och mat till människor som har förlorat sina hem. Om några dagar kommer vi också att börja hjälpa till med att rensa gatorna med spillror som orsakats av sprängningen och förse människor som för närvarande är utan arbete med kontanter för att hjälpa till. På längre sikt kommer vi att behöva fortsätta att tillhandahålla matpaket, eftersom hamnen har förstörts, vilket innebär att livsmedelsimporten kommer att minskas avsevärt till ett land som redan är på knäna. ”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade ändamål

Relaterade nyheter

Mulu har svårt att gå – hennes man bar henne när de flydde Tigray

Nyheter

Internationella flyktingdagen: Akbert flydde från Tigray när hennes make dödades

Nyheter

Nepal hårt drabbat av pandemin – Islamic Relief bistår sjukvården

Nyheter