SUDAN

Många av våra medarbetare har blivit fördrivna och upplever samma utmaningar som de samhällen vi hjälper. Ändå fortsätter de att arbeta hårt för att nå de mest utsatta, genom att dela ut mat, vatten, kontanter och tillfälligt skydd, samt annat stöd, till samhällen över hela landet.

Svält är nära förestående

De pågående stridigheterna som har slitit sönder landet driver nu stora delar av befolkningen farligt nära hungersnöd, med miljontals liv i fara.

I hela landet står 17,7 miljoner människor inför höga nivåer av akut osäker livsmedelsförsörjning, och 5 miljoner människor är bara ett steg från hungersnöd.

Livsmedelsproduktionen har minskat, transportvägarna är avbrutna och eftersom ekonomin fortsätter att falla sönder är viktiga livsmedel och råvaror fortfarande utom räckhåll för många.

Varje dag hamnar ytterligare 30 000 människor i krisnivåer av osäker livsmedelsförsörjning.

 

 

Ett land som inte går att känna igen

”Sudan är ett land på randen till kollaps. Människornas behov är enorma och växer för varje dag, fler och fler familjer drivs in i fattigdom och tvingas lämna sina hem”, säger Elsadig Elnour, Islamic Reliefs landschef i Sudan.

”Alla har förlorat allt. Alla är traumatiserade. Det är så det känns att vara sudanes just nu.”

”Vi har förlorat nära och kära, egendom, jobb och den framtid som vi hade planerat.”

Hittills har minst 15 000 människor dödats i Sudan, men den verkliga dödssiffran tros vara mycket högre eftersom vissa områden fortfarande är extremt svåra att nå.

En livlina

När striderna spred sig över landet har Islamic Relief flyttat vårt huvudkontor flera gånger för att vi ska kunna fortsätta arbeta och stödja människor i nöd i Sudan.

Många av våra medarbetare har blivit fördrivna och upplever samma utmaningar som de samhällen vi hjälper. Ändå fortsätter de att arbeta hårt för att nå de mest utsatta, genom att dela ut mat, vatten, kontanter och tillfälligt skydd, samt annat stöd, till samhällen över hela landet.

”Trots de enorma utmaningarna gör Islamic Relief skillnad. Vi har nått mer än 600 000 människor genom att leverera mat, hygienpaket, hälsovård, medicin och så mycket mer”, säger Elsadig.

 

Mer hjälp behövs

När krisen i Sudan når en brytpunkt behövs mer hjälp desperat.

Islamic Relief kräver ett slut på fientligheterna innan fler liv förstörs och en hel generation utplånas.

Islamic Relief har arbetat i Sudan i 40 år och finns kvar vid sidan av familjer som drabbats av krisen.

Stöd vårt livräddande arbete genom att donera till vår Katastroffond idag!

Vanliga frågor

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

04 Acceptance mark/Horizontal/Plate/Colour/Swish_Acceptance_Mark_Horizontal-Plate_SVGCreated with Sketch.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.