Sudan

Sudan befinner sig i en nationell nödsituation efter den pågående förödelsen orsakad av översvämningar. Över 100 000 hem har förstörts och över en halv miljon människor har drabbats.

Tunga säsongsregn utlöste översvämningen, vilket har gjort att floden Nilen har stigit till sin högsta nivå på 100 år. Khartoum, Blå Nilen, Nilen, Gezira Ön, Västra Kordofan och Södra Darfur är bland de värst drabbade.

Vårt team är på plats och svarar på behoven hos lokalsamhällen i Västra Kordofan. Islamic Relief är redo att vara snabbt på plats när kriser och katastrofer inträffar. Våra akutinsatser innefattar:

  • Utdelning av matpaket & köksutrustning
  • Distribution av rent vatten & hygienartiklar
  • Reparation och upprättande av bostäder

För att livet ska kunna återgå till det normala jobbar Islamic Relief med att säkra inkomstkällor för familjer i den mån det är möjligt. Det påskyndar återhämtningen och stärker ekonomin för lokalsamhället i stort

Vanliga frågor

Stöd detta ändamål

Rekordöversvämningar har lett till att vägar sköljts bort och människor kan inte gå till arbetet. Din gåva gör bland annat att inkomstkällor säkras och återuppbyggnad av hus kan ske.

Swisha en gåva

Öppna swish och swisha till nr: 900 18 19. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

04 Acceptance mark/Horizontal/Plate/Colour/Swish_Acceptance_Mark_Horizontal-Plate_SVGCreated with Sketch.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.