Sveriges största Eidfestival avslutar ramadan

Högtiden Eid al Fitr som avslutar fastemånaden ramadan är en av årets största händelser för svenska muslimer. Nu bjuder organisationerna Islamic Relief och Ibn Rushd in allmänheten till festival i Tumba för att delta i firandet den 9 juni.

Den 4 juni är ramadan över, och den 9 juni bjuder biståndsorganisationen Islamic Relief och studieförbundet Ibn Rushd in till Eid-festival i Hågelbyparken i Tumba.

– Eid-festivalen är en familjefest fylld av glädje och gemenskap. Det kommer finnas gott om aktiviteter för alla åldrar, säger Mohammed Mohsen, kommunikationschef på Islamic Relief.

Ramadan 2019 pågår mellan den 5 maj och den 4 juni. Inträdet till Eid-festivalen är fritt och festivalen väntas locka flera tusen besökare. Festivalen har arrangerats sedan år 2017 och antalet besökare har sedan dess legat på mellan 4 000 och 6 000. Scenframträdanden, bland annat från den mycket populära artisten Mousa Mustafa, varvas med aktiviteter såsom hinderbana, hoppborg, gladiatorduell och sumodräkter.

– Detta är en kulturfestival dit alla är välkomna, inte bara muslimer. Programmet är fullmatat med musik, dans och sång från olika delar av världen, säger Samia Elamri, verksamhetsutvecklare på Ibn Rushd.

Eid-festivalen äger rum söndag den 9 juni i Hågelbyparken i Tumba, klockan 15.00-20.00. Journalister är välkomna att bevaka evenemanget. Här kan ni läsa mer: https://www.facebook.com/events/2341102822844260/

För mer information, kontakta:

Hanna Svensson, kommunikatör, studieförbundet Ibn Rushd, 073-519 15 65 hanna.svensson@ibnrushd.se

Om Islamic Relief

Islamic Relief är en internationell biståndsorganisation med verksamhet i 49 länder. Vi verkar för en rättvis och hållbar global utveckling baserad på Islams budskap om respekt för människovärdet och uppmaning till fattigdomsbekämpning. Verksamheten bedrivs utan åtskillnad avseende kön, etnicitet, religion eller politisk åskådning. Islamic Relief Sverige har 90-konto.

Om Ibn Rushd

Ibn Rushd är ett studieförbund med fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning. Vårt utbud av studiecirklar och kulturarrangemang skapar delaktighet och bidrar till att människor med olika bakgrund möts, stärks och lär sig tillsammans. Med folkbildning som verktyg arbetar vi för ett samhälle där demokratin inkluderar alla.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.