Goda grannar

Språkkaféer, rådgivning och samhällsinformation för asylsökande och nyanlända i samarbete med Stockholms Moské och kyrkans församlingar på Södermalm.

Samhällsinformation, juridisk information, stöd i etablering och språkträning

Islamic Relief, Stockholms moské och Svenska kyrkans församlingar på Södermalm utgör tillsammans nätverket Goda Grannar. Inom nätverket erbjuder Goda Grannar juridisk rådgivning, samhällsinformation, språkträning och stöd i arbetssökandet.

Goda Grannar startade under 2015 med att erbjuda en hjälpande hand till de många asylsökande som kom till Sverige. Akuta insatser med tak över huvudet följdes av mer långsiktiga behov som juridisk rådgivning, samhällsrådgivning och mötesplatser, ett arbete vi fortsätter med på mötesplats Medkänsla i Stockholm. Många av våra besökare i år är kvotflyktingar som inte fått tillräckligt stöd i sin etablering.

godagrannar islamic relief

Utflykter och aktiviteter för nyanlända barnfamiljer

Under 2018-2020 har Goda Grannar haft en satsning på Norrmalm tillsammans med Norrmalms stadsdelsförvaltning och Norrtulls Sportklubb. Satsningen finansierades av Länsstyrelsen i Stockholm med syfte att förbättra etableringen av nyanlända. Under pandemiåret 2020 har vi haft anpassad verksamhet men vi fortsätter med den mycket efterfrågade juridiska rådgivningen som genomförs på mötesplatsen Medkänsla på Södermalm i Stockholm.

Goda Grannar har även arrangerat utflykter för nyanlända och föräldralediga till museum, lekland och badhus.

DSC_0029-e1563975718501

Goda Grannar tilldelas Martin Luther King priset 2021 för sina insatser

– Vår önskan är att samarbetet som Goda Grannar visar på ska få vara en inspiration för andra som vill jobba för att bygga broar istället för murar mellan varandra och över kultur- och religionsgränser, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd och ordförande i priskommittén. Läs mer här 

Läs mer om Goda Grannar här, eller följ vårt arbete på Facebooksidorna Goda Grannar Södermalm eller Goda Grannar Sundbyberg. Vill du bli volontär? Läs mer här.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.