Eid al-Adha: årets viktigaste högtid närmar sig!

Qurbani2023 desktop

Tack vare Islamic Reliefs givares givmildhet världen över nådde vi över 4 miljoner utsatta människor. Nu är vi igång med årets Qurbani-kampanj 2023!

 

Din Qurbani vår Amanah

Varje år offrar muslimer runt om i världen ett djur för att hedra minnet av profeten Abraham och underlätta för familjer som saknar mat på bordet. Varje Qurbani du skänker är en Amanah, ett ansvar. Det är en religiös plikt som vi tar på största allvar. Därför arbetar vi för att säkerställa hög kvalitet och god standard för att nå de mest utsatta människorna i 28 länder.

I en tid där de ekonomiska klyftorna mellan människor är större än någonsin är gemenskap och hopp om förändring avgörande. Den heliga månaden Dhul-hijja kännetecknas av generositet, glädje och uppoffring. Vi är många som får glädje av att dela denna högtid med nära och kära, ge varandra gåvor och reflektera över prövningar samt visa tacksamhet över våra välsignelser. En viktig del av Eid al-Adha är att dela den med våra medmänniskor som lever i utsatthet.

 

Den globala ekonomiska krisen förvärrar en redan extremt utsatt situation

Vi lever i en tid med många allvarliga kriser – en hungerkris som slår mot de mest utsatta människorna hårdast. Efterdyningarna av covidpademin och klimatförändringar skapar extrema väderhändelser som torka, översvämningar och skogsbränder, vilket förvärrar den pågående hungerkrisen. Inflationen gör att de generella levnadskostnaderna ökar vilket vi upplever i Sverige, och ännu mer i de områden vi arbetar i.

Girvarnas generositet och vår kapacitet är nyckeln till att vi når allt fler behövande för varje år. Vi bär alla på ansvaret att bidra till en mer rättvis värld.

 

Läs mer om hur vi jobbar med årets Qurbani-projekt här.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.