Islamic Relief fördömer attacker på sjukhus i nordvästra Syrien

Situationen i nordvästra Syrien har eskalerat igen. Under förra veckans attacker förstördes bland annat ett sjukhus som stöttas av Islamic Relief och som gav sjukvård till 3000 människor varje månad.

10 personer dog i attacken, varav fyra barn och en kvinna från en humanitär organisation. Fyra sjuksköterskor var bland de skadade. Islamic Relief fördömer alla attacker på hälsoinrättningar i nordvästra Syrien.

Utdelning av nödhjälp i Syrien

Um Rami, 25 år, är en av de som flytt efter att en i förra veckan dödade hennes make. Nu tvingas hon bo i utkanten av ett flyktingläger.

– Jag är skräckslagen på nätterna, jag darrar så fort jag hör minsta ljud. Jag behöver ett tält, madrasser och filtar till mig och mitt barn så att vi kan bo inne i flyktinglägret.

Islamic Relief finns på plats och gör vårt yttersta för att bistå civila i denna svåra stund. Vårt budskap till parterna i konflikten är tydligt: respektera vapenvilan och skydda civila.

Hjälp oss bistå människor i katastrofer. Läs mer om vårt arbete i Syrien här och swisha gärna en gåva till 900 18 19.

Obs – bilden är från ett annat tillfälle

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.