Islamic Relief fortsätter leverera livsviktig hjälp i Idlib

Mer än 80 dagar har gått sedan striderna i Idlib eskalerade. Många biståndsorganisationer har tvingats avbryta sin verksamhet, men Islamic Relief fortsätter att leverera hjälp som räddar liv.

Förra veckan manade FN åter till ett slut på attackerna, och uppger att minst 350 civila dödats, inklusive kvinnor, barn och humanitär personal. Man tror att över 300 000 människor har tvingats fly sina hem på grund av det intensifierade våldet. Många av dessa har flytt bara för att åter hamna i områden som attackeras.

Skolor och hälsocentraler attackeras i Idlib

I norra Hama och Idlib har hälsovårdsanläggningar, skolor, marknader och vattenstationer skadats eller helt förstörts. Osäkerheten gör det allt svårare för humanitära organisationer att fortsätta sitt arbete.

Ett tiotal organisationer avbröt i maj sina insatser, men Islamic Relief fortsätter.

Även om över ett dussin humanitära organisationer avbröt sina operationer i maj fortsätter Islamic Relief att driva viktiga program.

Islamic Relief finns på plats i Idlib

Många har flytt till norra Idlib för att söka skydd. Islamic Relief har delat ut matpaket till nästan 12 000 familjer i området och tillhandahållit tält och filtar.

Islamic Reliefs mobila akutaenheter ger livräddande medicinsk vård i Idlib, nordvästra Syrien.

Islamic Reliefs mobila akutaenheter, finansierade av Sida, ger livräddande medicinsk vård i nordvästra Syrien.Islamic Relief har utrustat två lokala sjukvårdsinrättningar med mediciner och medicinsk utrustning. Vi stöttar dem också med deras driftskostnader. På så vis säkerställer vi att de även fortsatt kan bistå familjer som tvingats fly med grundläggande hälso- och sjukvård.

Våra mobila akutenheter – specialanpassade lastbilar utrustade med ett fullt utrustat operationsrum samt medicinsk utrustning och medicin – gör det möjligt för läkare, barnmorskor och sjuksköterskor att tillhandahålla grundläggande sjukvård. Dessa enheter är finansierade av svenska Sida.

Var med och hjälp Syriens folk

Islamic Relief har varit en livlina för den krigsdrabbade befolkningen i Syrien i flera år. Sedan 2012 har vi hjälpt miljontals människor i Syrien, och de som tvingats fly till grannländerna.

Situationen i nordvästra Syrien förvärras, och vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att hjälpa de som drabbats. Hjälp oss fortsätta vara en livlina – donera till vår Syrieninsamling.

Swisha till 900 18 19 eller läs mer om våra insatser och donera via sajten. Tack för din gåva. 

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.