Islamic Reliefs arbete gör skillnad i östra Ghouta

Ingen som följt nyheterna de senaste veckorna har kunnat undgå det kritiska läge som råder i Syrien. Ett av de värst drabbade områdena är östra Ghouta.

Området, med runt 400 000 invånare, är sedan flera år belägrat. I mitten av februari inleddes bombanfall som hittills har dödat 600 personer och skadat 4 000. Inne i området råder akut brist på mat och sjukvård, och hälften av invånarna är barn.

Islamic Relief jobbar hårt för att bistå den mycket hårt prövade civilbefolkningen, där många har sökt skydd under jord för att undgå bombningarna. Genom lokala partners har vi lyckats distribuera matpaket, vattenbehållare, filtar och bränsle, och vi står redo att skala upp våra insatser om tillgången till området förbättras.

Samtidigt fortsätter offensiven mot Afrin, där den humanitära situationen också är mycket svår. Islamic Relief förbereder sig för en eventuell evakuering av civila från östra Ghouta och Afrin, som i så fall kommer vara i stort behov av akut hjälp.

Islamic Relief verkar även på andra håll i landet, exempelvis i Idleb där många människor tvingats på flykt till följd av strider. Dessa får bland annat tält, filtar och sjukvårdsinsatser.

Ditt bidrag når fram och gör skillnad för de drabbade. Tack. Vill du bli månadsgivare och hjälpa oss att vara ännu bättre rustade när kriser inträffar, klicka här.

Om du vill veta mer om arbetet på plats kan du titta på denna film, inspelad i östra Ghouta i slutet av februari.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.