fbpx

SWISH: 900 18 19

UTBILDNING

”Den bästa gåvan som en far kan ge till sitt barn är en utbildning.” (Tirmidhi) En god utbildning av hög kvalitet är nyckeln till ett liv utan fattigdom.

Vad vi gör

Utbildning rustar människor för framtiden

Utbildning gör att människor får bättre chans till försörjning, och är därför helt avgörande för att de ska kunna lyfta sig själva och sina samhällen ur fattigdom. Utbildning ger självförtroende och ökade möjligheter till inflytande. Utbildning för en person påverkar barn och barnbarn och stärker familjens och det omgivande samhällets möjligheter på lång sikt.

Islamic Relief arbetar för att bryta fattigdomscykler genom att säkerställa att barn får grundläggande utbildning. Vi hjälper även vuxna att lära sig läsa och skriva.

En jordbrukare som kan läsa kan sälja sina varor till högre pris. En ung kvinna som är utbildad gifter sig senare och föder färre barn. Hon har därmed större möjligheter att ge dem en trygg uppväxt, se till att de håller sig friska och får gå i skola. Hon kommer också att kunna arbeta och försörja sig och sina barn.

Vill du bidra till att ett barn garanteras utbildning? Bli fadder genom vårt fadderprogram!

 

Utbildningsinsatser med Islamic Relief

Islamic Relief bygger och rustar upp skolor, utbildar lärare och förser barn med utbildningsmaterial. Vi stöttar också skolor med näringsriktiga måltider så att barnen är mätta nog för att kunna utvecklas och lära sig. I filmen ovan ser du barn på ett utbildningscenter i Libanon, som Islamic Relief stöttar genom Världens Barn-kampanjen.

Vi arbetar också med utbildning för vuxna på olika sätt, från läskunnighetskurser i exempelvis Afghanistan till fortbildning inom jordbruk och klimatanpassning. Genom att stödja oss kan du hjälpa till att låta barn och vuxna ta viktiga steg mot en ljusare och mer självständig framtid.

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy