Direktrapport från Hodeida, Jemen

Hamnstaden Hodeida i Jemen har blivit en spökstad. Människor uppvisar alltfler tecken på undernäring. Islamic Reliefs Salem Jaffer Baobaid stannar kvar för att hjälpa.

”De senaste nätterna har ljudet av vapen väckt mig vid midnatt och härjat till gryningen.”

Så skriver Salem Jaffer Baobaid, projektkoordinator på Islamic Relief i Hodeida i Jemen. Striderna i staden har intensifierats och Hodeida har gått från att vara en livlig stad trots kriget till en där affärer stänger och människor håller sig inomhus.

”Jag vet att familjer kämpar för att överleva med den hjälp de får av oss; de berättar hur våra matpaket ibland inte räcker mer än två veckor eftersom de delar med sig till grannar och närstående. Deras gulbleka hud och insjunkna ögon – båda tecken på undernäring – är tydliga indikatorer på att människorna i Hodeida och Jemen inte klarar mycket mer.”

Islamic Reliefs lokala projektkoordinator Salem Jaffer Baobaid skriver direkt från Hodeida på nyhetstjänsten IRIN:s sajt. Läs hela artikeln här.

Hjältar som Salem Jaffer Baobaid behöver ditt stöd för att hjälpa. Läs mer om vårt arbete i Jemen här och skänk gärna en gåva, som månadsgivare eller via swish till 9001819.

Rapportera oegentligheter

För att säkerställa att Islamic Relief är en trygg och säker organisation för människor som vi möter har vi en policy mot oegentligheter.