fbpx

SWISH: 900 18 19

ZAKAT

Zakat är ett sätt att donera en del av det vi tilldelats. Genom donationen kan vi hjälpa till att lyfta de mest behövande ur fattigdom och att själva ta makten över sina liv.

Donera

Din zakat – en helig pelare

  • 600 kronor kan mätta en familj under ramadan.
  • 1200 kronor kan ge livsviktigt vatten till en familj i flyktingläger.
  • 3 600 kronor kan ge en hållbar inkomstkälla till en familj där barnen förlorat en eller båda föräldrarna.

Zakat är en av grundpelarna inom Islam – och samtidigt ett sätt att lindra lidande och skapa positiv utveckling bland miljontals människor världen över.

Genom att donera en del av det vi tilldelats kan vi lyfta de mest behövande ur fattigdom och hjälpa dem att själva ta makten över sina liv.

Islamic Relief använder din zakat där pengarna behövs som mest och gör som störst skillnad. Din zakat kan bli mat på bordet åt en syrisk familj på flykt, en väg till egen försörjning för en kvinna i Bangladesh – eller en brunn som ger rent vatten åt människor i Malawi.

Har du frågor om zakat? Här har vi samlat några av de vanligaste.

Hur mycket zakat ska jag betala? Klicka här för att komma till vår online-kalkylator

Din zakat gör skillnad

13-åriga Rumi på bilden bor i Bangladesh och hennes familj har ont om pengar. Det var mycket nära att hon giftes bort mot sin och sin mammas vilja. Men hennes mamma Alema är med i en självhjälpsgrupp för ekonomiskt och socialt utsatta kvinnor, som stöttas av Islamic Relief Sverige. Genom gruppen stärks kvinnorna ekonomiskt och får ökad kunskap om sina rättigheter. Denna kunskap gjorde att Rumis mamma Alema med hjälp av andra gruppmedlemmar lyckades stoppa Rumis äktenskap. Vi gläds med Rumi och Alema!

Donera din zakat genom Islamic Relief idag!

Genom att använda denna hemsida så godkänner du Islamic Reliefs Integritetspolicy